Kupanje

Rab

Rab je sa svojih 30 pješčanih plaža zaista “sretan otok” s mnogim malim slikovitim uvalama, što su turisti iz cijelog svijeta prepoznali prije gotovo 125 godina. Tradicija se nastavlja i danas, kada je Rab zahvaljujući kristalno čistom, toplom i plitkom moru idealna destinacija za cijelu obitelj. Ovdje svatko može pronaći svoju idealnu plažu ovisno o vlastitim željama: na Rabu postoje nudističke plaže, usamljene uvale, plaže za pse i plaže za samce u potrazi za malo… ljubavi 🙂

 

Lopar

Od sjevera Istre do juga Dalmacije imamo svega nekoliko pješčanih oaza sa prekrasnim pješčanim plažama. Najpoznatija, najveća i najljepša pješčana plaža u Hrvatskoj bez premca je Rajska plaža u Loparu (otok Rab).

Lopar obiluje prekrasnim pješčanim plažama. Ima ih čak 22, od kojih su 3 nudističke (Ciganka, Sahara i Stolac). Najveća i najpoznatija loparska plaža je “Rajska plaža”, dugačka 1,5 km, duž koje su smješteni najvažniji turistički kapaciteti mjesta, a koju od 2003. krasi “Plava zastava”, međunarodni simbol kvalitete i očuvanosti okoliša te sigurnosti kupača. Na krajnjem jugu Rajske plaže smjestio se AQUAGAN, monumentalno zdanje koje turistima, poglavito onim najmlađima nudi beskrajno uživanje u spuštanju trima vodenim stazama. Rajska plaža pokazala se kao idealno mjesto za odbojku na pijesku, pa tako Lopar već godinama uspješno organizira turnire za prvenstvo Hrvatske, Alpe-Adria cup…, a ima i velike planove za budućnost u ovom atraktivnom sportu.

Nedaleko Rajske nalazi se još jedna u nizu pješčanih plaža, mnogima još atraktivnija, “Livačina”, gdje se u sjeni borova smjestilo nekoliko ugostiteljskih objekata koji kupačima nude mnogobrojne osvježavajuće specijalitete te velik izbor rekvizita za plažu i more. Od sadržaja na vodi nude se; uvijek atraktivni JET SKY, parasaling, jedrenje na dasci, aquaparkovi, iznajmljivanje čamaca, sandolina, pedalina i ostalih rekvizita koji obično kupanje pretvaraju u pravi doživljaj. 

 

Novalja

Malo je mjesta na Jadranu koja se kao Novalja mogu pohvaliti prekrasnim prirodnim plažama u svojoj najbližoj okolici. Krenuli iz Novalje na sjever ili jug, na istok ili zapad, doći ćete na jednu od tih jedinstveno lijepih plaža koje će vam pružiti potpuni užitak. Plaže su vrlo prostrane, pješčane i šljunčane, s čistim morem te odličnim pristupom i ulazom u more, pa su stoga osobito pogodne za obitelji s djecom. Udaljene su od Novalje od 1 do 3 km tvoreći oko nje svojevrsni prsten. Do svih se plaža može doći automobilom i sve imaju uređena parkirališta.

 

Karlobag

Cesarica, Ribarica i Lukovo Šugarje su mala živopisna naselja koje nije dotaknuo niti ukalupio masovni turizam, sačuvana od gužve i galame. Bilo da ste smješteni u kampu ili privatnom apartmanu – osjećate kao da su more i žal samo vaši.