Biciklizam

Rab i Lopar

S više od 100 kilometara biciklističkih staza diljem otoka Raba, vožnja biciklom vjerojatno je najbolji način za uživanje u odmoru. Potražite staze koje kroz šume hrasta vode sve do plaža.

U posljednje se vrijeme sve više pažnje pridaje zdravom životu, pa u skladu s time i turisti žele provesti svoj godišnji odmor koji tako postaje tzv. “aktivni odmor”. Prirodne ljepote Lopara, zanimljive botaničke vrste i izuzetni geomorfološki oblici, i više su nego dovoljan razlog većini turista za uživanje u pješačkim i biciklističkim stazama i Geoparku.

Odlučite li se i vi na ovakvu avanturu, duž 20 km staza i putova, naići ćete na prekrasne pejzaže, stare kuće i rijetke prirodne ljepote te tako na poseban način upoznati Lopar u njegovom iskonskom “izdanju”.

 

Novalja

Zaleđe Novalje – Novaljsko polje, ispresijecano je kilometarskim biciklističkim stazama koje prolaze između brojnih vinograda. Vozeći se ovim stazama, u tišini koja odmara, doživjet ćete ljepote ovoga kraja na jedinstven način. Biciklijada Novalja – Lun – Novalja često se zna naći u godišnjem kalendaru sportskih zbivanja na području našega Grada.

 

Senj

Senj i senjsko područje svojim klimatskim uvjetima i konfiguracijom terena idealna je destinacija za biciklizam tijekom cijele godine. Samo nekoliko kilometara vožnje dijeli vas od kristalno čistog mora i ugodne mediteranske klime do planinskih pašnjaka gdje blagodati očuvane prirode i čistog zraka snaže duh i tijelo. Biciklističke staze Senj-sjever zadovoljiti će različite tipove biciklista od amatera pa do onih najzahtjevnijih. Vozeći se našim biciklističkim rutama upoznat ćete brojna naselja senjskog zaleđa koja odišu prirodnim šarmom, vidikovce s kojih se pruža pogled na sjevernojadranske otoke, obronke moćnog Velebita i prekrasne krajolike koji oduzimaju dah.

 

« back to album

Biciklizam Lopara