Adrenalinski sportovi

Rab

Rab trekking

Rab Trekking utrka je u okruženju netaknute prirode. Obično se održava u studenom, a namijenjena je trkačima amaterima i profesionalcima, muškarcima i ženama. Postoje tri kategorije: rekreativni jogging, planinarska i ultra (s dužinama staze od 10, 25 i 35 km). Izaberite onu koja najviše odgovara vašoj kondiciji i uživajte u jesenskom suncu i fantastičnim pogledima.

 

Alpe adria triatlon

Ova najljepša triatlonska utrka hrvatskog prvenstva svake godine okupi više od 200 natjecatelja. Uređene biciklističke staze, gusta šuma isprepletena pješačkim putevima, smaragdno plavo more i gostoljubivost domaćina jedinstvena su pozivnica natjecateljima triatlona da posjete i naš otok.

 

Lopar

Sea kayak

Vožnja kajakom odlična je za istraživanje i otkrivanje skrivenih uvala i plaža, te stjecanje kondicije. Na Rabu možete unajmiti nekoliko vrsta kajaka, no najtraženiji su oni sa staklenim dnom kroz koje možete uživati u pogledu na duboko plavetnilo. U Loparu možete unajmiti kajak u ronilačkom centru Moby Dick (091 420 1643) ili u Sea Kayak Croatia (099 282 8628).

 

Novalja

Novalja posjetiocima pruža veliki broj raznovrsnih sportskih i rekreacijskih sadržaja. Osim gradskog stadiona, brojnih teniskih terena i teretana, gotovo na svakoj od novaljskih plaža pronaći ćete  sadržaje  za adrenalinske i vodene sportove.

Ljubitelje adrenalina oduševiti će bogata ponuda ekstremnih sportova kao što su quad safari, wake boarding, bungee jumping, flyboarding,  parasailing, wind surfering ili kite surfering.

Svi koji žele doživjeti posebno uzbuđenje wakeboardinga, svakako se trebaju zaputiti na Zrće, gdje se nalazi jedan od najmodernijih ski-liftova u Europi, sa 600 m sajle prosječne visine do 10 m.

Na Zrću ćete pronaći i 41 m visok kran za bungee jumping, smješten svega nekoliko metara od mora. Njegova će vas košara podignuti za nezaboravan skok u bilo koje doba dana ili noći, osim kada je bura.

Flyboarding ekstremnom brzinom dobiva reputaciju  kao jedan od najuzbudljivijih novih aktivnosti na vodi! Privežite se na Flyboard (prozvan je wakeboardom na steroidima!) i budite spremni lebdjeti iznad vode – plivati ćete kao dupin, i letjeti poput ptice. To je ekstremni sport različitiji od bilo čega što ste do sada imali prilike vidjeti! Doživite uzbuđenje, isprobajte čari Flyboarda.

Paintball je jedan od najzanimljivijih ekstremni sportova koji se igraju u prirodnom okruženju, a u Novalji ga možete zaigrati na poligonima, uz prekrasnu pješčanu plažu Caska.

Da biste doživjeli poseban, zračni pogled na Novalju i otok Pag, upustite se u parasailing, jedinstvenu kombinaciju jedrenja, paraglidinga i padobranstva.

Paška uvala posebno je omiljena među wind surferima i kite surferima, i to zbog idealne kombinacije vjetrova, sporijeg maestrala i bržeg burina.

Ukoliko želite upoznati Pag i okolicu Novalje na poseban način, iznajmite Quad  (ATV – all terrain vehicle) i upustite se u off-road avanturu po paškom kamenjaru.

Osim brojnih brzinskih disciplina kao što su jet-ski, vožnja na banani ili tubi, pronaći ćete i brojne mogućnosti iznajmljivanja motornih čamaca.

Ljubitelji sportskog penjanja mogu uživati u penjanju strmim dijelom vrha Sv. Vid i stijenama iznad plaže Ručica na sjeverozapadnoj strani Paške uvale (stijene Zamak i Stogaj pored Metajne). Na tim mjestima postoje i posebne oznake za sportsko penjanje.

Na pojedinim područjima otoka stijene su visoko uzdignute, okomite, a zbog tisućljetne izloženosti buri, pomalo su neobičnog oblika. Odlučite li se za penjačku avanturu, svakako ćete uživati u pogledu!